Dezinfectant

Importator si distribuitor Dezinfectante. Un dezinfectant este o substanță chimică sau un compus utilizat pentru inactivarea sau distrugerea microorganismelor de pe suprafețele inerte.

Dezinfectarea nu ucide neapărat toate microorganismele, în special sporii bacterieni rezistenți; este mai puțin eficient decât sterilizarea, care este un proces fizic sau chimic extrem care ucide toate tipurile de viață.

Dezinfectanții se disting în general de alți agenți antimicrobieni, cum ar fi antibioticele, care distrug microorganismele din corp, și antisepticele, care distrug microorganismele din țesutul viu.

Dezinfectanții sunt, de asemenea, diferiți de biocide - acestea din urmă sunt destinate distrugerii tuturor formelor de viață, nu doar a microorganismelor. Dezinfectanții acționează distrugând peretele celular al microbilor sau interferând cu metabolismul lor.

Este, de asemenea, o formă de decontaminare și poate fi definit ca procesul prin care sunt utilizate metode fizice sau chimice pentru a reduce cantitatea de microorganisme patogene pe o suprafață.

Dezinfectanții pot fi folosiți și pentru distrugerea microorganismelor de pe piele și mucoasă, deoarece în dicționarul medical istoric cuvântul însemna pur și simplu că distruge microbii.

Importam si comercializam Gel igienizant maini